Decimal Konsensüs Mekanizmasında Oy Vermenin Gücü Decimal ağındaki konsensüs mekanizması doğrulayıcılar tarafından sağlanmaktadır. Ve fikir birliği oluşturma prosedürü birkaç adımdan (tur) oluşur:

  • Blok teklifi
  • Blok için önceden oylama
  • Blok Ön taahhüdü - ön onay
  • Blok Taahhüdü - onayı engelle
  • Zincire blok yazma

Blok önerisi, olasılıksal bir algoritma tarafından atanan blok üreticisi tarafından yapılır. Her aşamada, bir dizi doğrulayıcı, bloğun mevcut sürümü için oy kullanır. Blok geçerliyse, imzalar. Aksi takdirde imzalamayınız.

Bir bloğu onaylamak için, blok için oy sayısı toplam oy sayısının en az 2/3'ü olmalıdır - bu koşul 2/3+ ile belirtilir. Aksi takdirde, oy sayısı koşulu karşılanana kadar alternatif bir blok ve bir sonraki blok önerilecektir.

Burada Sesin gücü büyük bir rol oynuyor.

Her doğrulayıcının, bir yandan yanlış davranışı durumunda risk aldığı, diğer yandan bloğu oluşturma ödülünün dağıtıldığı orantılı olarak risk aldığı bir payı vardır.

Decimal blok zincirinde 1 oy, 1 DEL hissesine eşittir. Bu yüzden, bir oylamanın gücü, doğrulayıcının DEL ile ifade edilen hissesinin büyüklüğüdür.

Doğrulayıcının hissesi ne kadar büyük olursa, doğrulayıcının diğer doğrulayıcılara göre ağırlığı o kadar fazla olur, blok üreticisi olma ve atanma olasılığı o kadar yüksek olur ve ödülün büyük bir kısmını kendisi için alır.

Buna karşılık, doğrulayıcının hissesi, kendi paralarından ve doğrulayıcıya devredilen madeni para sayısından oluşur. Doğrulayıcı görevlerini ne kadar iyi yerine getirirse, o kadar az ceza alır, komisyona karşı açgözlü olmaz, insanlar ona madeni paralarıyla o kadar çok güvenir ve Ses gücü o kadar artar.