NFT staking, ödüller veya ek faydalar elde etmek için takas edilemez tokenleri kilitleme veya elde tutma sürecidir. Geleneksel kripto paraların kilitlendiği şekilde değil, NFT staking, kendisini temsil eden benzersiz bir dijital varlık olan tokenin kendisini kilitlemeye dayanır.

Farklı platformlar ve protokoller, NFT'leri kilitlemek için çeşitli yöntemler sunabilir. Bazı durumlarda, belirli bir NFT'ye sahip olmak, önemli kararlarda topluluk oylamasına katılma veya belirli imtiyazlara sahip olma yetkisi verebilir. Örneğin, bir NFT tokenine sahip olmak ek NFT'ler almanıza veya özel içeriğe erişim hakkı elde etmenize olanak sağlayabilir.

NFT'leri kilitleme süreci genellikle kilitlemek istediğiniz NFT'yi seçmeyi ve onu ilgili platforma veya sözleşmeye göndermeyi içerir. Platform tarafından belirlenen kurallar ve koşullara bağlı olarak, yeni NFT'ler veya tokenler şeklinde ödüller, katılımınızla ilişkili ek faydalarla birlikte alabilirsiniz.

NFT staking, yalnızca NFT'leri sahiplenmek ve ticaretini yapmak istemeyen kullanıcılar için çekici olabilir, aynı zamanda dijital varlıklarından ek faydalar elde etmek isteyenler için de. Ancak NFT staking'e katılmadan önce, sağladığı güvenlik ve avantajları sağlamak için kuralları ve koşulları dikkatlice incelemek önemlidir.

DecimalChain Platformunda NFT Staking

NFT'ler, yalnızca sanat eserleri satın almak ve koleksiyon yapmak için kullanılmaz. Örneğin, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında benzersiz finansal avantajlar sağlayabilirler.

Decimal Smart Chain'in uygulanması ve DEX'in ortaya çıkmasıyla, NFT staking modelini uygulamak mümkün olacaktır. Kullanıcılar, belirli bir süre için bir token çiftini bir staking havuzuna ekleyebilecek ve bir sonraki havuza erişim için bir NFT alacak, burada NFT giriş bileti olarak hizmet edecek ve yeni havuza katıldıktan sonra yok edilecektir. Bu, erişim sağlayan işlevselliğe sahip NFT'leri satmak için ikincil bir pazar yaratır.

Ayrıca bakınız: